Wie ik ben en waar mijn passie voor koffie vandaan komt

Beste koffieliefhebber,

Hallo, mijn naam is Ariën Reijs en ik ben de persoon achter KoffieKwaliteit.nl. Mijn passie voor koffie, en met name espresso, is ontstaan toen ik een tijdje in Italië woonde.Graag wil ik me kort even aan je voorstellen: mijn naam is Ariën Reijs en ik ben de persoon achter KoffieKwaliteit.nl.

Ik heb deze website een aantal jaren geleden opgezet om mijn kennis te delen over espresso maken. Hoe kwam dat zo?

Nadat ik een aantal maanden in Turijn heb gewoond, ben ik de Italiaanse keuken nog meer gaan waarderen! Maar ik heb vooral genoten van die heerlijke espresso’s en cappuccino’s die je overal kon krijgen.

Eenmaal terug in Nederland was ik natuurlijk gewend aan die lekkere Italiaanse koffie. Toen viel me op dat er helaas maar weinig mensen in Nederland zijn die échte lekkere espresso of cappuccino kunnen maken.

Espresso maken met vallen en opstaan

Daarom ben ik begonnen om zelf te leren goede espresso te maken. Ik heb in de loop van de jaren mijn eigen kennis opgedaan door vooral veel te experimenteren. Zo werd mijn passie voor koffie steeds groter!

Door vallen en opstaan heb ik mijn koffiekwaliteit enorm kunnen verbeteren. Maar ik heb ook een barista cursus gedaan bij Louis Claus. Hij is degene die professionele barista’s opleidt en barista examens afneemt.

Leer ook alles over espresso maken

Zoals ik al zei ben ik KoffieKwaliteit.nl gestart om mijn kennis en passie voor koffie te delen. Maar in het begin stond vooral het bereiden van de perfecte espresso centraal.

Ik heb toen o.a een handleiding geschreven over hoe je originele espresso bereidt met de espressomachine. Lees hoe alle methodes van espresso maken worden uitgelegd.

Maar alleen met deze kennis en passie voor koffie ben je er niet…Het is namelijk niet mogelijk lekkere espresso of cappuccino te maken zonder de beste (gemalen) koffiebonen!

Ontdek hoe goede koffiebonen het verschil kunnen maken

Daarom heb ik in 2013 ook een Shop aan de website toegevoegd. Hier vind je mijn favoriete koffie: Caffé New York. Deze koffie importeer ik zelf uit Italië. Caffé New York is een kleine, ambachtelijk koffiebranderij in het mooie Toscane.

Caffé New York geeft nauwelijks geld uit aan reclame, daarom ken je ze misschien nog niet. Waar ze wel geld aan uitgeven is aan de inkoop van de allerbeste koffiebonen die er op de koffiemarkt te koop zijn. En dat proef je!!!

Neem van mij aan – maar probeer vooral zelf – dat je voor een hele acceptable prijs koffie krijgt, die niet te vergelijken is met welke koffie dan ook uit de supermarkt!

Ben jij een Nespresso fan? Ook dan kan ik zeker iets voor je betekenen

Het mag duidelijk zijn dat mijn voorkeur uitgaat naar zelf malen, aandrukken en alles zelf in de hand hebben. Maar ik begrijp ook heel goed dat veel mensen het teveel gedoe vinden of geen plaats hebben op het aanrecht voor een espressomachine en bonenmaler.

Voor hen heb ik ook goed nieuws:  vanaf november 2014 ben ik ook importeur geworden van Gourmesso cups.

Voor de Nespresso liefhebbers zal het een openbaring zijn dat je voor een veel lagere prijs een zeer goed alternatief hebt. In een blinde smaaktest in Duitsland wist Gourmesso cups zelfs Nespresso te verslaan!

Je weet nu wie er achter KoffieKwaliteit zit. Ik hoop in ieder geval dat je wat hebt aan mijn kennis en ervaring.

Heb jij ook een passie voor koffie of vragen hierover?

Laat het me hier weten en je krijgt altijd een persoonlijke reactie.

Tenslotte wens ik je héél véél succes in je zoektocht naar de lekkerste koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato of andere koffievarianten.

Hartelijke groet,
KoffieKwaliteit
Ariën Reijs
tel. 0412 – 626454 /06 – 51151050